Друк

Консультативні роботи

  • 17.09.2010

    Використання соломи в Україні - можливості та перспективи

    (Код:AgPP_31)

    Україна щорічно виробляє близько 50 млн т зернових і зернобобових культур. Це означає, що солома, як побічний продукт, приблизно виробляється у тих самих обсягах. Солома в основному використовується для удобрення ґрунтів і для цілей тваринництва. Відповідно до аграрних практик для удобрення ґрунтів використовується різна кількість соломи. У сучасному тваринництві замість соломи використовуються системи гідрозмиву у хлівах та комбікорми для годівлі тварин. Це означає, що із покращенням практик ведення тваринництва менша кількість соломи використовується для підстилки і годування тварин. Близько 20-40% соломи можна щорічно використовувати для подальшої переробки. Ми оцінюємо три варіанти альтернативного використання соломи: (1) теплопостачання (у невеликих масштабах та центральне), (2) будівництво та (3) виробництво пелетів.

Поділитися:
Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua