Друк

Архів 2010

  • Результати другого етапу моніторингу виконання Порядку денного асоціації Україна – ЄС

    17.11.2010

    Другий етап громадського моніторингу дій влади проводився в рамках реалізації проекту «Виконання Порядку денного асоціації (ПДА) між Україною і ЄС: експертний погляд» протягом липня-жовтня 2010 року.  Проект реалізується консорціумом аналітичних центрів у складі Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД), Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД) та Центру політико-правових реформ (ЦППР) за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

    Протягом другого етапу моніторингу (липень-жовтень 2010 р.) було проаналізовано 69 пріоритетів Порядку денного асоціації Україна - ЄС , включно з 3 додатковими пріоритетами.

    За висновками експертів, станом на кінець жовтня 2010 р. Україна виконала лише 4 з 69 пріоритетів ПДА. У стадії виконання перебувають 55 пріоритетів. 10 пріоритетів не було виконано.

    Як виконані експерти оцінили окремі пріоритети у сфері торгівлі та питань, пов’язаних із торгівлею, співробітництва в сфері енергетики, включаючи ядерні питання.

    Переважна більшість пріоритетів ПДА перебуває в стадії виконання. В деяких сферах ситуація не стала кращою порівняно з першим етапом моніторингу (березнь-червень 2010 року), наприклад у розробці необхідних законодавчої та інституційної рамок у сфері управління міграцією (в частині створення Державної міграційної служби або іншого органу, уповноваженого здійснювати державну міграційну політику).

    Як невиконані було оцінено питання, пов’язані з окремими складовими політичного діалогу; забезпеченням дотримання прав людини та основних свобод; державного внутрішнього контролю та зовнішнього аудиту і контролю; інформаційного суспільства; охорони навколишнього природного середовища.

    Загалом звітний період (липень-жовтень 2010 року) характеризується як позитивними діями інститутів влади стосовно виконання ПДА, так і стагнацією змін з питань політичного діалогу – передусім прав людини та дотримання демократичних процедур.

    Порядок денний асоціації Україна-ЄС (ПДА) – це базовий документ, що регулює відносини між Україною та ЄС до набуття чинності нової Угоди про асоціацію. Він визначає ключові пріоритети реформ, яким Україна має приділити увагу задля того, щоб повною мірою скористатися можливостями поглибленої співпраці з ЄС.
     

    Повний текст звіту можна завантажити тут

    Теги: ЄС, ПДА
Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua