Друк

Новини інституту

  • Третє видання посібника "Поглиблення відносин між ЄС та Україною: перегляд та оновлення на тлі COVID-19” у вільному доступі

    20.10.2021


    Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) разом з Центром європейських політичних досліджень (CEPS) підготували третє видання посібника «Поглиблення відносин між ЄС та Україною: перегляд та оновлення на тлі COVID-19» за редакцією Майкла Емерсона та Вероніки Мовчан.

    Цей посібник  покликаний пояснити зміст складного й великого за обсягом міжнародного договору – Угоди про асоціацію, що включає в себе положення з Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) – між Україною та Європейським Союзом (ЄС). Як і більшість складних юридичних текстів, текст Угоди непростий для розуміння пересічного читача. Тому мета Посібника – допомогти всім охочим зрозуміти основний зміст кожної глави Угоди про асоціацію як з точки зору характеру зобов’язань Сторін, так і в контексті перспективи їх імплементації.

    Перше видання цього Посібника було опубліковано у 2016 році, оновлене друге видання - у 2018 році. Це третє видання 2021 року виходить далеко за рамки пояснення Угоди та способу її поступової імплементації. Значна частина законодавства ЄС, охопленого первинною Угодою, була кардинально переглянута та доповнена новим законодавством. Окрім цього, з’явилися нові або значно розширені сфери політики, такі як охорона здоров’я (у зв’язку з Covid), кібербезпека, гендер та новий Зелений курс. Також ведеться багато дискусій щодо новаторських ідей. Усі ці теми висвітлено в оновленому розширеному третьому виданні.

    Посібник призначений для широкого кола читачів, у тому числі державних службовців, парламентарів, керівників бізнесу, юристів, бізнес-консультантів, аналітичних центрів, організацій громадянського суспільства, викладачів вищих навчальних закладів, учителів, студентів та журналістів.

    Своїм змістом 33 розділи Посібника переважно відповідають главам Угоди, але вони не ідентичні. Деякі глави Угоди, що є менш актуальними, у Посібнику не розглядаються, крім того, було змінено заголовки окремих глав.

    Посібник входить до трилогії, яка охоплює дуже схожі, але не ідентичні Угоди між ЄС, з одного боку, і Грузією, Молдовою та Україною - з іншого. Усі три книги можна завантажити безкоштовно в електронному форматі англійською та національними мовами трьох країн на www.3dcftas.eu 

    Погляди, викладені в цій книзі, відображають точку зору її авторів і не є позицією CEPS, ІЕД, SIDA або Європейського Союзу.

     

     

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua