Друк

Новини інституту

  • Україна досягла значного успіху на шляху до підписання угоди АССА - підсумки дослідження

    28.04.2021

    28 квітня 2021 р. ІЕД та  Німецька економічна командоа (GET) спільно з Німецько-Українською торговопромисловою палатою (AHK Ukraine), Європейською Бізнес Асоціацією (EBA) та Німецькою Східною Бізнес Асоціацією провели презентацію дослідження щодо майбутньої Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (ACAA) між ЄС та Україною.

    Підписання ACAA, Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції між Україною та ЄС, яку також називають "промисловим безвізом", визначено першочерговим пріоритетом та наступним кроком у відносини між ЄС та Україною. 

    На сьогодні ЄС має лише одну укладену угоду ACAA з Ізраїлем. ACAA з Україною може стати першою угодою для ЄС, укладеною з країною із середнім рівнем доходу, що підкреслить особливий характер двосторонніх відносин між ЄС та Україною.

    Україна досягла значного прогресу на шляху гармонізації законодавства, однак головна проблема полягає у тому, щоб довести надійність і якість інфраструктури, зокрема акредитації, оцінки відповідності та нагляду за ринком. 
     

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua