Друк

Новини інституту

  • Внаслідок пандемії економіка України падала одинаково з рештою світу - коментар Ігоря Бураковського

    15.03.2021

    За розрахунками НБУ у 2020 році через пандемію ми втратили 4.2% ВВП. Якщо ми подивимося на дані від МВФ, то світова економіка скоротилася на 4.4%. Ми можемо сказати, що в середньому ми падали так, як падав і світ. Про це розповів директор ІЕД Ігор Бураковський в ефірі програми Еспресо капітал.

    Жорсткий локдаун на початку пандемії був неминучим. Тоді важливо було зупинити коронавірус. Очікували, що карантин триватиме 2-3 тижні, максимум місяць, і після цього почнеться відновлення. Але з часом виявили, що ситуація зовсім не така, як вважалося спочатку.

    Потім Україна перейшла до так званого адаптивного карантину. Але наша головна проблема полягаля не в тому, який тип карантину ми запроваджували, а в тому, як ми його дотримувались. І робили ми це, м’яко кажучи, погано. Формально ми запроваджували правильні заходи, але ефективність їх реалізації була низькою. 

    Зрозуміло, що пандемія - це не те, що ми можемо вирішити сьогодні. Це той чинник, який впливатиме на наше життя в середньостроковій перспективі. А повноцінне економічне зростання буде залежати від вакцинації, подолання наслідків коронавірусу та відновлення світової економіки.

     

    Джерело: espreso.tv

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua