Друк

Новини інституту

  • У Києві презентували Громадську ініціативу «За чесну та прозору митницю»

    24.01.2020

    1121

    24 січня 2020 року в Києві відбулася дискусія «Підвищення ролі громадськості в митній реформі», на якій Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) презентував новий проєкт «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю».

    На заході були присутні представники МФ «Відродження», заступник Міністра фінансів та заступник голови Держмитслужби, а також представники бізнес-асоціацій та ОГС. 

    Громадська ініціатива «За чесну та прозору митницю» спрямована на моніторинг впровадження митної реформи та сприяння діалогу між владою, бізнесом та іншими зацікавленими сторонами стосовно здійснення інституційної реформи митниці.

    Ініціатива була ініційована Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій ще в 2018 році в рамках іншого проєкту ("Діалог зі сприяння торгівлі"). Наразі, Ініціатива, до якої вже долучилися 18 громадських організацій з різних регіонів України, відкрита і заохочує зацікавлені організації приєднуватись.  

    Проєкт організовано у формі п’яти робочих пакетів пов’язаних між собою, що дозволяє досягнути конкретних результатів діяльності: оперативна підтримка (комунікація та нетворкінг), аналітична підтримка (опитування бізнесу, консультативні роботи, аналітика), сприяння публічному діалогу та адвокаційним кампаніям Ініціативи (події), розвиток інституційного та аналітичного потенціалу учасників (тренінги та регрантинг), адміністрування проєкту.

    У рамках реалізації проєкту передбачено проведення щорічного опитування не менше 1000 підприємств експортерів/імпортерів по всій території України щодо діяльності митних органів та реалізації реформ у митній сфері з метою здійснення відповідної  оцінки та підготовки.

    Проєкт «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» реалізується за підтримки Європейського Союзу та МФ «Відродження».

    Термін реалізації проєкту: 36 місяців, з 1 січня 2020 року.

    Щоб приєднатися до Ініціативи пропонуємо ознайомитись з текстом Меморандуму та заповнити Заяву про приєднання до Ініціативи. Заповнену і відскановану заяву відправте, будь ласка, на адресу butin@ier.kyiv.ua. Контактна особа Андрій Бутін, експерт проєкту +38 044 278-63-42.

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua