Друк

Новини інституту

  • ІЕД обговорив митну реформи з високопосадовцями ЄС у Брюселі

    20.05.2019

    15-17 травня 2019 року Вероніка Мовчан та Оксана Кузяків провели декілька робочих зустрічей з представниками ЄС та бізнес-асоціаціями.

    Українські експерти представили результати 5-річного проекту "Діалог зі сприяня торгівлі", який базується на опитуванні понад 1000 українських експортерів та імпортерів, що оцінили спрощення процедур торгівлі в Україні. Результати дослідження показали ключові проблеми, з якими стикаються українські підприємці, що займаються ЗЕД: низька якість транспортної інфраструктури, непередбачувана торговельна політика та відсутність прозорості. 

    Всі учасники зустрічей погодилися, що Україна та ЄС лише виграли від підписання Угоди про асоціацію. Українські товари вітаються в ЄС, що підтверджується об'ємами українського експорту. Важливість Консультативних груп ЄС (DAGs), як каналу зв'язку між українською та європейською сторонами щодо питань торгівлі була висвітлена всіма учасниками. Було досягнуто домовленості про необхідність подальшої роботи та вирішення проблем, пов'язаних з недоліками в реалізації економічних реформ у банківському секторі.

    Такі зустрічі сприяють конструктивному діалогу між Україною та ЄС з метою прискорення процесу гармонізації, спрощуючи таким чином процеси торгівлі між двома партнерами.

    Джерело: Офіс зв'язку українських аналітичних центрів у Брюсселі

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua