Друк

Новини інституту

  • ІЕД на Європейському саміті аналітичних центрів в Мадриді

    15.04.2019

    sum_Madrid19

    Сьогодні 15 квітня 2019 року, з Іспанії повернулася виконавчий директор ІЕД Оксана Кузяків, яка брала участь у Європейському саміті аналітичних центрів (2019 European think tank summit). Ділимося враженнями.

    Загалом, у Західній Європі аналітичні центри з цікавістю дивляться на українські think-tanks і на те, що відбувається в Україні. У старому світі аналітичні центри звикли розглядати лише глобальні питання, вони відчувають свою елітарність та спілкуються виключно на рівні "think-tank - decision maker".

    У цьому плані Україна пішла дещо далі. Українські аналітичні центри, окрім традиційних рекомендацій, вже давно опанували соцмережі та вибирають своїми цільовими аудиторіями різні прошарки населення.

    З іншого боку, поняття "громадянське суспільство" в Україні має певний "елітарний" статус, у то час, як в Західній Європі громадянським суспільством називають навіть низові форми організації суспільного життя. Умовно кажучи, якщо в Іспанії (й не тільки) ви домовилися з сусідами про спільні справи на прибудинковій території - вітаємо у громадському суспільстві!

    На Саміті також говорили про те, як боротись з популізмом. Пані Оксана розповідала про роль українських аналітичних центрів, як "містка" між елітами, приватним сектором та населенням на національному та локальному рівнях, про важливість вести публічний діалог. Це допомагає робити "обдумані рішення" та збільшує довіру між всіма учасниками діалогу. А це, у свою чергу, є ключовим для здійснення реформ.

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua