Друк

Новини інституту

  • Як у Брюсселі пройшов "Ярмарок ідей громадянського суспільства України"

    20.03.2019

    25 лютого 2019 року Офіс зв’язку українських аналітичних центрів у Брюсселі організував четверту Українську Лабораторію в Брюсселі в приміщенні Європейського соціально-економічного комітету (ЄЕСК), який представляє громадянське суспільство в системі органів ЄС. Захід був організований за підтримки Представництва України при ЄС, Місії Канади при ЄС, Місії США при ЄС, а також Європейського фонду підтримки демократії, Міжнародного фонду «Відродження» та проекту «Громадська синергія», який підтримується ЄС.

    Ярмарок ідей громадянського суспільства України відкрив захід за участі понад 20 провідних українських аналітичних центрів та неурядових організацій, які презентували свої проекти посадовцям, представникам неурядових організацій та ЗМІ з України та ЄС.

    Одну з дискусійних панелей заходу, присвячену виборам в Україні, провів Ігор Бураковський, Голова правління ІЕД, якого також обрали Головою правління Офісу зв’язку українських аналітичних центрів у Брюсселі. 

    У своїх виступах Ірина Бекешкіна (Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва), Олександр Клюжев (Громадянська мережа ОПОРА) та Юрій Якименко (Центр Разумкова) зазначили, що виборчий рік характеризується невизначеністю та постійною загрозою російського втручання. Вони також підкреслили, що незважаючи на розбіжності у питаннях мови або ролі держави в економіці, існує стійкий міжпартійний консенсус з таких тем, як необхідність політичного відродження країни та євроатлантичного вектора Україна.

    Панель завершилася виступом Роланда Фройденштейна, Директора з політичних питань Центру європейських досліджень ім. Вільфреда Мартенса, який проаналізував вплив майбутніх виборів до Європейського Парламенту на відносини між Україною та ЄС. «Доброю новиною» є те, що Україна не буде головною темою цих виборів, тому популісти не використовуватимуть розширення на схід як тему дебатів. Проте, помітні російське втручання та дезінформація. Щоб захистити себе від популістів і російських тролів, українці повинні посилити незалежність судової влади та захистити громадянське суспільство.




    Переглянути повний звіт Ярмарку ідей громадянського суспільства України можна на сайті Офісу зв’язку українських аналітичних центрів у Брюсселі 

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua