Друк

Новини інституту

  • Україна-ЄС: коли зникають кордони - в Ужгороді відбулася конференція

    25.06.2018

    22 червня 2018 року в Ужгороді пройшла конференція «Україна-ЄС: коли зникають кордони», яку провів Інститут економічних досліджень та політичних консультацій в рамках Проекту «Просування реформ у регіони» та «Діалог зі сприяння торгівлі», що фінансуються ЄС.

    Конференцію відкрила Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський та заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін.

    «Ми маємо інтенсивний політичний діалог із західними сусідами, безвіз забезпечує міжлюдські контакти. Але досі немає насиченого діалогу між науковцями, митцями, громадськими організаціями, експертними групами. Нещодавно я мала зустріч з угорськими журналістами, і це був їхній перший візит до Києва за всю кар`єру, – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. – Ми досить довго дивилися на Центральну Європу, як на джерело натхнення, але не бачили окремих країн з їхніми інтересами. І нас так само розглядали, як частину пострадянського світу». Тепер, вважає Віце-прем`єр-міністр, коли держава набуває суб`єктності на міжнародній арені, треба переглянути статус-кво у питаннях громадянства, мови, історії, символів тощо, а також вчитися формувати відносини із сусідами на основі взаємоповаги.

    DSC_0084_Fotor

    «Закарпаття – єдина область України, що межує з чотирма країнами Європейського Союзу – Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Польщею, – наголосив заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін. – І з кожною з цих країн у нас діють спільні програми в економічній та культурній сферах. Курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України закарпатці розглядають як безальтернативний, оскільки особисто можуть оцінити всі переваги життя в ЄС. У підтримці цього курсу наша область може стати прикладом для інших регіонів країни».

    Своєю чергою голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський підтримав тезу Віце-прем’єр-міністра та наголосив на важливості об’єднання зусиль всіх гілок влади та громадського сектору щодо імплементації положень Угоди про асоціацію. «В Україні зараз є надзвичайно високий рівень суспільної підтримки євроінтеграції. Важливо, щоб ця підтримка трансформувалася в кроки громадських активістів, представників центральної та місцевої влади, спрямовані на втілення високих стандартів, які пропонує Європа. Проект ЄС «Просування реформ в регіони», який впроваджують Інститут економічних досліджень та політичних консультацій разом з «Європейською правдою», якраз займається цією трансформацією. Проект вже об'єднує 60 регіональних ГО та ЗМІ, які своєю діяльністю реально сприяють побудові Європи в Україні», – додав він.

     


    Дивіться відеозапис конференції (Першої та другої панельних дискусій) нижче:



    Відеозапис третьої панельної дискусії "Український ліс в європейських координатах", на якій експерт Інституту Євген Ангел презентував аналітично-консультативну роботу "Результати запровадженого в Україні тимчасового мораторію на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді"(переглянути).

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua