Друк

Новини інституту

  • «Європейські реформи в українському АПК» - у Полтаві пройшла агроконференція

    06.04.2018

    29 березня 2018 року, у м. Полтава пройшла конференція «Європейські реформи в українському АПК», яку провів Інститут економічних досліджень та політичних консультацій разом з Європейською правдою в рамках Проекту «Просування реформ у регіони», який фінансується ЄС.

    Метою конференції було обговорити те, як вплинула Угода про Асоціацію на агропромисловий комплекс України та Полтавщини зокрема, як децентралізація та кооперація впливають на розвиток сільського господарства та чому питання ринку землі є таким болючим і досі не вирішеним в Україні. На заході були присутні експерти, фермери, керівники асоціації сілськогосподарського бізнесу, студенти місцевих ВНЗ та ЗМІ. 

    Як зазначив у своєму вступному слові перший заступник директора департамент агропромислового розвитку Полтавської ОДА Іван Рева, Полтавщина є одним із лідерів України у галузі сільського господарства: "Область експортувала с/г продукції на 600 млн дол., що займає третину всього експорту. Серед товарів, які експортують полтавські фермери є олія, шрот, соя, мед та цукор".

     

    У своєму виступі виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксана Кузяків презентувала попередні результати третього опитування підприємств України "Діалог зі сприяння торгівлі", яке вийде в травні 2018 року. "У 2017 році зросла впевненість бізнесу у тому, що він виграє від Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Третина всіх респондентів заявила, що вже виграла від Угоди, а половина всіх очікує на виграш в майбутньому", - заявила вона. 

     

     


    Панельна дискусія 1. Угода про асоціацію між Україною та ЄС у сфері сільського господарства

     

    Панельна дискусія 2. Земельна реформа в Україні - історія, стан впровадження та перспективи

     

    Панельна дискусія 3. Розвиток сільської місцевості та кооперації в Україні

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua