Друк

Новини інституту

  • Експерти ІЕД поділилися досвідом проведення фокус-груп зі студентами КНУ ім. Тараса Шевченка.

    13.04.2018

    IMG_4597

    На запрошення студентів-соціологів із Наукового товариства студентів факультету соціології КНУ ім. Тараса Шевченка старша наукова співробітниця ІЕД Ірина Федець розповіла студентам про те, як організувати та провести фокус-групові дослідження. 

    Старша наукова співробітниця ІЕД Ірина Коссе розповіла про діяльність проекту Просування реформ в регіони, в рамках якого у нас вперше з'явилася ідея розповісти про організацію та практичні сторони проведення фокус-груп. 

    Фокус-групи - це дієвий спосіб дізнатися думку людей із різноманітних питань, почути їхні історії та зібрати ідеї щодо вирішення проблем. Якщо громадським організаціям потрібно опитати місцевих мешканців чи деякі групи громадян щодо певного суспільно важливого питання, вони часто застосовують метод фокус-групових досліджень. 

    Тому нещодавно ми підготували вебінар, присвячений проведенню фокус-групових досліджень, для наших партнерів та аплікантів у цьому проекті. А цього разу наші експерти розповіли про це студентам, які пов'язують свій професійний шлях із соціологічними дослідженнями і яким було цікаво послухати практиків, адже ІЕД має значний досвід проведення кількісних та якісних соціологічних досліджень.

    Презентацію з цього семінару можна знайти за лінком: https://www.slideshare.net/IER_Kyiv/ss-88372538 

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua