Друк

Новини інституту

  • На Київщині з'явиться Стратегія розвитку МСП, яку розроблять експерти ІЕД

    09.02.2017

    IMG_5085Фото: КОДА

     

    7 лютого 2017 року в приміщенні Київської облдержадміністрації відбулася зустріч щодо реалізації Програми міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ) в рамках підписаного 7 червня 2016 року Меморандуму про співпрацю між Київською обласною державною адміністрацією, Київською обласною радою та міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа».

    Участь у зустрічі зі сторони Програми USAID ЛЕВ взяли: президент міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» Віктор Лях, директор Програми Тамара Соляник, заступник директора Програми Наталія Слинько, старший економічний радник Програми, голова правління громадської організації «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» (ІЕД) Ігор Бураковський, координатор аналітичного компоненту Програми, виконавчий директор ІЕД Оксана Кузяків, координатор по роботі з регіонами Програми Марія Соколова.

    Представники Програми USAID ЛЕВ розповіли про свій досвід розробки документів політики, які експерти Програми готують для пілотних регіонів: вже підготовано Стратегії розвитку МСП, плани дій, Профілі МСП та експортні профілі для Херсонської та Тернопільської областей. Отримано запити від решти пілотних регіонів: Львівської, Вінницької та Київської областей. Крім цього Програма ЛЕВ розробляє ці документи для  Черкаської області, керівництво якої виявило ініціативу працювати у цьому напрямку.  

    Регіональна Стратегія розвитку МСП є ефективним інструментом планування роботи регіональних органів влади для поліпшення ділового клімату регіону. Вона розробляється у тісній співпраці бізнесу, громадянського суспільства, регіональної влади та експертного середовища. Цей документ також є ефективним інструментом комунікації між владою та бізнесом регіону.   

    На зустрічі також пролунала новина про те, що в новій Щорічній оцінці ділового клімату буде пораховано дані спеціально для Київської області. Це дасть можливість зрозуміти перешкоди розвитку МСП та порівняти їх з іншими регіонами та загальною ситуацією в Україні. 

    Під час зустрічі учасники домовилися про початок розробки Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва для Київської області. Виконуюча обов’язки  директора департаменту економічного розвитку та торгівлі КОДА Наталія Погребна запевнила представників Програми USAID ЛЕВ у тому, що буде створено робочу групу з розробки Стратегії.

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua