Друк

Новини інституту

  • "Економічні підсумки року 2015" відтепер у відкритому доступі

    28.09.2016

     

    /Regular_products/Economic_Summary/pidsumky2015.png

     

    Останнім часом збільшились дискусії щодо відсутності реформ в Україні. Хоча мусимо погодитись, що реформи просуваються повільніше, ніж ми сподівались, в післямайданний період було ухвалено низку справді важливих рішеннь, якими не можна нехтувати. Саме тому, ми вирішили відкрити безкоштовний доступ до нашого випуску Підсумків 2015 року, який ми презентували нещодавно.  

    Протягом 2014-2015 років Україна стикнулась із найбільшими у 21-му ст. викликами, включно із економічною кризою, військовим конфліктом на Сході, анексією Криму Росією. Це змусило уряд приймати складні рішення у фіскальній політиці, оскільки потрібні були дедалі більші видатки на оборону та безпеку на фоні обмежених бюджетних доходів. Разом з тим, саме в ці роки Україна зробила відчутний поступ в процесі впровадження реформ, що важливо з точки зору подальшого розвитку економіки країни. Реформи вже допомогли економіці країни стабілізуватись і почати поступово зростати.

    В нашій публікації «2015 рік: Економічні підсумки для України "Багато викликів, але й певні перемоги"» представлено аналіз подій та тенденцій в економіці протягом 2015 року, а також надано огляд основних реформ. Заходи з дерегуляції стали одним з найбільших успіхів в політиці уряду. Запровадження пілотного проекту з електронних закупівель та ухвалення закону «Про публічні закупівлі» є серед основних досягнень. Певного прогресу було досягнуто в запровадженні антикорупційних заходів, які, однак, були повільними та потребують подальших суттєвих дій та рішень. Україна здійснила подальші кроки в напрямку впровадження енергетичної реформи та збільшення енергетичної незалежності. НБУ перейшов до більш гнучкого обмінного курсу, хоча не скасував адміністративні заходи на валютному ринку. Банківська система зміцнилась, оскільки було ліквідовано проблемні банки. Водночас у порядку денному уряду все ще залишається великий перелік реформ.

    Скачати "Економічні підсумки для України 2015" 

Powered by

Activemedia
© 2020
Інститут
економічних досліджень
та політичних консультацій
адреса:
Рейтарська 8/5-А,
01054 Київ, Україна
тел.:
+ 38 044 278-63-42
+ 38 044 278-63-60
факс:
e-mail:
+ 38 044 278-63-36
institute@ier.kyiv.ua
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на www.ier.com.ua