На засіданні Комітету ТБТ учасники обговорили питання технічних бар‘єрів у торгівлі, які можуть створюватися у зв‘язку із заходами щодо охорони здоров'я, в тому числі здорового харчування та напоїв, а також питання маркування.
Також було заслухано 46 торговельних занепокоєнь країн СОТ, з них 14 – нові, решта перенесені з попередніх засідань. Питання технічних регламентів та стандартів, які запроваджуються з метою охорони здоров'я та маркування, особливо їжі та напоїв, є домінуючою темою багатьох «специфічних торгових занепокоєнь», які члени СОТ піднімали на комітеті. Ця тенденція показує, що уряди намагаються досягти балансу між зниженням бар’єрів в торгівлі і охороною здоров'я – зменшенням ожиріння, перешкоджанням нездоровому харчуванню і зловживанню алкоголем, захистом здоров‘я дітей шляхом регулювання або кращого інформування, щоб споживачі самі могли зробити вибір. Ці специфічні занепокоєння використовуються учасниками для озвучування проблем, з якими стикаються - або можуть зіткнутися - їх виробники і експортери в результаті запровадження стандартів, технічних регламентів і вимог до маркування іншими країнами. читати далі